دیجیتال مارکتینگ

وب سرویس چیست؟ ویژگی‌ها و عملکرد وب سرویس چگونه است؟

استفاده از وب‌سرویس‌ها امروزه باعث شده برنامه‌نویسان قدرت بسیار زیادی در حوزه‌های مختلف داشته باشند. از آنجایی که وب‌سرویس‌ها برای مدیریت برنامه‌ها به سیستم‌عامل‌ها وابسته هستند، کوچک‌ترین واریانس‌ها می‌تواند منجر به جریان‌های کاری چندوجهی در هنگام تلاش برای انتقال داده‌ها بین سرورها و ابر شود، که می‌تواند آچاری را به اکوسیستم و استراتژی یکپارچه‌سازی برنامه‌های کاربردی شما وارد کند.

اما با APIها، توسعه دهندگان وب می‌توانند توابع و ویژگی‌های پیشرفته را در برنامه‌ها ادغام کنند که امکان سفارشی‌سازی و انعطاف‌پذیری بسیار بهتری را فراهم می‌کند. نتیجه نهایی آن یک تجربه بهتر برای کاربران و مشتریان است. از جمله مزایای APIهای وب می‌توان به افزایش کارایی و کاربردی بودن خدمات و برنامه‌ها اشاره کرد.

وب سرویس چیست؟

برای این که بتوانیم به سوال وب سرویس چیست پاسخ دهیم بیشتر از یک راه وجود دارد. اما، اساساً، خدمات وب شامل هر نرم‌افزار، برنامه کاربردی یا فناوری ابری است که پروتکل‌های وب استاندارد شده (HTTP یا HTTPS) را برای تعامل، برقراری ارتباط و تبادل پیام‌های داده معمولاً XML (زبان نشانه‌گذاری توسعه‌پذیر) در سراسر اینترنت فراهم می‌کند.

به عبارت دیگر، وب سرویس‌ها سیستم‌های تبادل داده مبتنی بر XML هستند که از اینترنت برای ارتباط و رابط A2A (برنامه به برنامه) استفاده می‌کنند. این فرآیندها شامل برنامه‌ها، پیام‌ها، اسناد و/یا اشیا هستند. یکی از ویژگی‌های کلیدی سرویس‌های وب این است که برنامه‌ها را می‌توان به زبان‌های مختلف نوشت و همچنان این برنامه‌ها می‌توانند با تبادل داده‌ها با یکدیگر از طریق وب سرویس بین کلاینت‌ها و سرورها ارتباط برقرار کنند.

ویژگی‌های مهم وب سرویس عبارت‌اند از:

از طریق اینترنت یا شبکه های اینترانت در دسترس است
از سیستم پیام رسانی استاندارد XML استفاده می‌کند.
مستقل از یک سیستم عامل یا زبان برنامه‌نویسی است.
خود توصیفی از طریق زبان استاندارد XML دارد.
از طریق یک روش مکان یابی ساده قابل کشف است

وب سرویس چگونه عمل می‌کند؟

ک وب سرویس از ارتباط بین برنامه‌های متعدد با HTML، XML، WSDL، SOAP و سایر استانداردهای باز پشتیبانی می‌کند. XML داده‌ها را برچسب گذاری می‌کند، SOAP پیام را منتقل می‌کند و WSDL دسترسی سرویس را توصیف می‌کند. به عنوان مثل می‌توان به قرارگیری یک وب‌سرویس بین مجموعه‌های جاوا و پی اچ پی اشاره کرد. امروزه به دلیل تعدد استفاده از تلفن‌های همراه هوشمند این مورد به صورت مکرر دیده می‌شود.

در چنین حالتی یک برنامه جاوا با برنامه‌های جاوا، .net و PHP از طریق وب سرویس که با یک زبان مستقل ارتباط برقرار می‌کند، تعامل دارد. خدمات وب مزایای مختلفی را در بین عملیات تجاری ارائه می‌دهد.

این فناوری به متخصصان فناوری اطلاعات و معماران وب کمک می‌کند تا با به حداقل رساندن زمان توسعه، اتصال را ساده کنند. و با این زیرساخت ساده شده، مدیران شرکت شروع به مشاهده ROI (بازده سرمایه گذاری) بالاتر می‌کنند. در یک عملیات B2B که در آن هر دو طرف درک می‌کنند که فرآیند چگونه کار می‌کند، وب سرویس‌ها توزیع فناوری کارآمد را در کل شبکه ارائه می‌دهند.

منبع: tutorialspoint

0

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا